Senaste inläggen

Av Ingalill - 3 november 2009 16:47

Natten blev lugn trots att vi hade full avdelning med nyfödda och deras mammor och pappor. I morse innan jag gick hem fick jag min vaccinationsspruta. Känndes inte särskilt då men nu efter 10 timmar har jag jätteont i armen känns som om jag inte orkar lyfta den en centimeter, förhopppningsvis blir det inte mer biverkning än så.

På italienskan i går framförde jag min lilla mening och det var rätt förutom att verbet skulle vara lavora inte lavoro men man lär sig väl.

 I kväll ska vi laga första rätten från Linas matkasse den här veckan. Vi börjar med ugnsbakade koljaknyten med fänkål,dill och citron. till det blir det dressade haricots verts och potatis. Spännande och det bästa tycker Micke är att han slipper laga maten de veckor som kassen kommer annars är det jan som lagar den mesta maten hos oss, jag tycker det är urtrist och är urdålig på att laga mat men med de här braiga recepten är det helt ok.


ANNONS
Av Ingalill - 2 november 2009 18:39

Börjar veckan med att jobba andra natten av två sen är jag ledig 14 dagar jippiii.

 I lördags var Anja och jag på viltspårskurs som Eva, Kaspers matte håller i. Jätte trevligt ,vi har ju spårat endel tidigare och det gick bra men Anja lyfte nosen lite väl mycket, troligen var det något som passerat i tiden från det vi la spåret tills det var dags att gå det. Ska försöka komma ut på onsdag morgon och lägga ett spår får vi se hur hon beter sig då. Ska blikul att gå på kurs på lördag igen. I kväll ska jag iväg på min italienska. Har övat in frasen: Io devo lavoro stanotte som jag ska säga till Roberto när jag kommer, han blir så glad när vi kommer på att vi kan säga saker på italienska utan att fråga honom först. Hoppas bara det är rätt.

Alldeles nyss kom veckans matkasse från Lina. Ser spännande ut, förra gången var inte allt lika gott som första gången men den här veckan ser lovande ut.

Nu måste jag ila vidare om jag ska hinna.

Se hela bilden

ANNONS
Av Ingalill - 25 oktober 2009 15:22

 I dag är det ett sånt där riktigt äckligt regn som mjukt faller ner och gör en genomsur om man tittar ut genom dörren. Har ägnat dagen till att jobba på ASIH så för det mesta har jag rusat mellan bilen och diverse vårdtagares hem. Ibland blir man inte bara blöt ute utan även inne kan det ske missöden, skulle spola en urostomi kateter, så släppte slangen på fel ställe och jag fick mej en dusch, URK, tycker att jag fortfarande stinker trots att jag duschat och bytt kläder sen jag kom hem.

I kväll ska sista middagen från Linas matkasse tillagas för denna veckan. Det blir inte helt enligt receptet men nästan. Tänkte göra om älgfärsgrytan till biffar istället men använda såsen till. Hoppas det blir lika gott som jag tänkt mej. Veckans mat har annars varit jättebra, ja killarna gillade inte pumpasoppan men den var helt ok och salladen till med granatäpplen och durumvete var urgod. Väntar med spänning på nästa leverans om en vecka. Nu får Micke laga mat den här veckan, han tycker det är en bra lösning annars får ju han laga för det mesta.

Ska nu luta mej tillbaka i soffan en stund och läsa om allergier hos hundar och lite annat smått o gott.


Av Ingalill - 19 oktober 2009 15:39

Äntligen ledig efter jobb helgen. Ledig förresten, planeringsdag/utbildning på onsdag och en massa möten på jobbet på torsdag men iallafall jobbar inte natt.Skäms 

Snart ska jag iväg på italienska kursen, sist var Roberto vår lärare alldeles svettig efter vår lektion. Vi skulle läsa ett stycke om Rom och sen svara på frågor. Efter det skulle vi svara på samma frågor fast om Stockholm, på italienska. Slutade med allmänt fnitter och han bara suckade. Men man lär sig bra på det sättet och vågar försöka prata lite vi får se vad vi ska göra ikväll.  Snart kommer maten från Linas matkasse väntar med spänning på vad det blir den här veckan.

Nu har jag försökt 10 gånger att lägga in ett klipp från youtube men det funkar INTE vet inte vad jag gör för fel.

När jag åkte hem från jobbet i söndagsmorse spelade dom "Du är min man" med Helen Sjöholm på radion, hade tänkt tillägna den till min älskade man Micke för att han står ut med mej i vått och torrt . men det FUNKAR INTE{#emotions_dlg.cry}

vet inte vad jag gör för fel. Lägger den som en länk istället.

http://www.youtube.com/watch?v=A2CI5HqKYgY

Av Ingalill - 8 oktober 2009 14:36

      Den här veckan har mest bestått av jobb jobb jobb. Tre nätter på förlossningen, nattmöte och sen en natt tur på ASIH så jobb på förlossningen fredag natt igen. Vet inte vad jag tänkte på när jag la det schemat.

Så måste jag hinna plugga också. I fredags gick vi som sagt igenom celler och blodbilder, hur mycket att komma ihåg som helst fast endel måste finnas gömt någonstans lååångt bak i min hjärna. Känner ju igen det mesta måste bara plocka fram det igen. Är ju inte riktigt det man pratar om på jobbet till vardags.

Nu när jag har min lediga dag ska jag försöka röja lite här hemma också. Anja och jag tog en jätteskön promenad nu på eftermiddagen men nu väntar dammsugaren på mej.På bilden till höger ser man hur vårt virituella klassrum ser ut.

                                                                      

Av Ingalill - 6 oktober 2009 00:25

I dag fick jag min första prov kasse från Linas matkasse. Tyvärr var jag inte hemma när den kom utan killarna har packat upp och lagt in i kyl och frys. Ska bli jätte spännande att se vad vi har fått för godis. Tänkte att det ska bli lite lättare att komma på middagar när man har mat klar varannan vecka.

Själv sitter jag på det som vi kallar för "lilla" på jobbet. Vi har fullt med förlösta mammor och alla sover gott i allafall just nu. Skönt att vara här när man jobbar tredje natten för det har varit otroligt mycket att göra under helgen, många barn som vill se världens ljus just nu.

I fredags hade vi webbuppkopplad lektion igen på hundsjukvårdskursen. Det känns lite märkligt att sitta och prata med och titta på sina klasskamrater via datorn, några i skolan i Luleå men de flesta utspridda över hela landet, Malmö, Göteborg, Falun osv. Vi skulle gå igenom det vi hade fått i vårt 3 kursbrev men som vanligt svävade diskussionerna iväg och allt hanns inte med. Snart kommer brev 4, mycket är det att läsa in.

Nu ska jag ta mej en kopp kaffe så får vi hoppas att natten fortsätter lika bra som den börjat.Kyss


Av Ingalill - 30 september 2009 18:29

I dag är en sån dag när det känns som om jag skulle vilja vara liten igen och någon annan tog ansvar och beslut, vet inte varför det blir så ibland.

I morse åkte M till Aten för att jobba i en vecka, kul för honom jag blir jätteavis för där är det fortfarande varmt medans här är det verkligen höst nu, minusgrader på nätterna och max 10+ på dagen. Solen skiner ioför sig men det blåser iskallt. Ska iväg och jobba i natt, bara en enkel natt men det känns ändå motigt. Funderar på om man kan gå i ide som björnarna?

I lördags var vi i allafall på landet, jättemysigt men massor att göra nu inför vintern. Båten ska upp, allt ska plockas undan kratta löv klippa gräs ja listan blir lång men,,,toa och dusch huset är nästan klart. Till våren är det bara att installera separetten och dusckabinen och så ska jag tapetsera, det blir fint hoppas jag.

Nu ska jag mysa i soffan en stund innan Anjas kvällspromenad och ladda för natt jobbet.       

Av Ingalill - 20 september 2009 18:43

och man kan tro att det fortfarande är sommar, bara att njuta så länge det håller i sig. I dag har jag planterat endel vårlökar hoppas det blir något och inte rådjuren äter upp alla knoppar. men dom ska ju ha mat dom också.

Nu när jag varit sjuk en vecka har jag passat på att läsa endel böcker. Bland annat två som jag hittade i hyllan på jobbet där vi som personal kan ställa böcker vi inte vill eller har plats  för hemma. Flickan från ovan heter den ena och är skriven av Alice Sebold. Den handlar om en 14 årig flicka som blir våldatagen och mördad på väg hem från skolan. Sedan får man följa henne hur hon ser på sin familj och det som händer nere på jorden från hennes plats i himlen en jätte bra bok. Den andra boken heter El Choco och är skriven av Markus Lutteman. En sann historia om Jonas som sitter åtta år i fängelse i Bolovia dömd fär knarksmuggling. Bara att rekommendera.

Nu ska jag och hunden ut på en lång kvällspromenad. Ha de bra.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se