Alla inlägg den 15 januari 2009

Av Ingalill - 15 januari 2009 15:50

Såg programmet Uppdrag granskning i går kväll. Det handlade om handeln med spanska gatuhundar. Jag brukar inte vara lättrörd men i går grät jag.

Att man i ett land som ex Spanien har en anna syn på hundar är väl ok det måste man acceptera men att i och med den EU lagstiftning vi nu har om import av djur inte ha större koll på hur dessa hundar behandlas under transport till ex Sverige och att det inte finns en större kontroll när det gäller utskrivande av hundpass är skrämmande.

Det är bara att hoppas att den veterinär som är på plats , efter detta inslag tar sitt förnuft till fånga och kollar alla hundar som "adopteras"  och inte bara stämplar passen utan att undersöka hundarna så vi inte får in en massa nya sjukdomar till Sverige och övriga NordEuropa. En fundering som dök upp är ju den om hur många fejkade rabies vaccinationer handlar det om?

Här ska vi om vi tar med hunden utomlands uppsöka veterinär innan vi kommer tillbaka till Sverige och bla ge avmaskning till hunden, detta har väl inte heller förekommit under dessa transporter?

Hoppas debatten runt detta kommer att göra det bättre för dessa stackars hundar och även för de som adopterar en hund som de tror är frisk och som i förlängningen kanske måste avlivas.

Ovido - Quiz & Flashcards